Repris....

När 12 grabbar samlades för att försöka vinna Johannas hjärta i början på sommaren 2008, jag tror att jag kom till uppsamlingsplatsen (Karstorp) som nummer 3, sen trillade de in, mina hjärtefiender en efter en, kryckan gjorde storslagen entre som en av de sista som skulle vara med, han kom styltande som vi sett honom genom sommaren med gips, randig skjorta med slips som hängde så där lite slarvigt hade han också, han tog alla i hand och var så där skitglad som bara Andreas kan vara, tänkte direkt att där har jag ett hot, allra sist kom Krister från Övre Sopporo, solglasögon och keps och hans första kommentar var, på redig norrländska: "nu jävlar skall vi supa, vart är dunken" han gjorde såklart ett grabbigt intryck och bröt nog lite is bland oss andra nervösa killar, Alex satt och inspekterade, sa inte så mycket då. Vi hade 2 assistenter vars enda uppgift var att underhålla och hålla oss separerade från Johanna och pågående aktivitet, mycket av informationen av vad som skulle ske gick via dem, Vi blev inkvarterade på hotellet och träffen med Johanna skulle tydligen bli nått slags cresendo, det var SKITVIKTIGT att vi inte såg eller hade kontakt med henne innan vi skulle träffas första gången.

Inledningsprogrammet var regisserat så att vi skulle fira Johannas 35 år dag, då hon fyllde år, alla hade present med sig, utan Krister som snabbt var iväg och köpte en modetidning och 2 folköl på Statoil, själv hade jag skrivit en dikt och köpt Sverige halsduk och mössa, det var fotbolls EM i den vevan, och jag tyckte det verkade lagom, många andra hade utflyktskorg med div. godsaker, jättefina presenter !

Det började närma sig första träffen med Johanna och vi alla fick ställa oss bakom ett hus och skulle gå fram en och en, till framsidan där tydligen Johanna skulle stå och ta emot oss, bakom henne på gräsmattan stod det uppdukat tårta, öl, vin, chips m.m. Solen sken och det var härligt väder. Minns så väl att när vi 12 grabbar stod där bakom huset, rättade till kragar, noppade döda blad från buketten, borstade byxorna rena, sa assistenten  att nu var stämningen så tjock att man skulle kunna skära i den, och så kallade de oss en efter en....jag blev sist kvar och fick höra att Johanna skulle fixa till håret innan jag kom fram, så en redan lång tid blev ännu längre, när det äntligen var min tur såg mig själv från taket gå fram och överräcka min present, kom inte ihåg alls var jag sa, det stod fullt med kamera män överallt och alla killarna som redan gått fram stod där också hahahaha vilken situation, ville vara lite gentleman och erbjöd min arm som stöd när vi skulle gå till de uppdukade borden, men fick blankt nej till svar, men att jag kunde hjälpa bära dit lite Champagne flaskor som stod vid mottagningsplatsen, phuu så var den första fasen över.....

del 2 inom kort


EMS tankar

La grand finale...så var den sagan slut ! Anette och Rickard..vad säger man ? ren och skär kärlek där, när Anette valde Rickard tittade jag och Matilda på varandra och log, vi förstod precis och kände all lycka för paret "in the name of love" att man är så glad för någon annans lycka !? om nu Rickard kan hålla sig ifrån köksbestyren så är det livslång kärlek i Västervik kan jag lova...All lycka till dem !

Nina och Micke...förstod inte riktigt Ninas resonemang att Micke skulle vara för vuxen ? vet inte om det bara var för att skapa lite spänning och balans inför valet, jag hoppade till ivf och tänkte, VA !! skall hon vända nu precis på upploppet ??? där Peter tog det som det anstår en silvermedaljör....mycket vuxet och  moget, eftersom jag själv deltagit vet jag hur man tänker och känner av rådande situation, kommer tillbaka till det lite senare.

Hursomhelst, och så fick Stephanie sin fadersgestalt äntligen..och vem vet kanske även ett syskon, och här vill jag citera den tidigare "Nina hang arounden" Robban, om Micke tillåts "Skjuta skarpt".....All lycka även till dem.

Alex och Johanna...tror det var klart i tidsramen 6-7 avsnittet (Johannas sommarställe, Sjötorp) Fösta kyssen, vad jag vet :-) kom där,  kommer så väl ihåg, pratade med en i Filmteamet och frågade om han visste var Alex var nånstans, och fick till svar att han och Johanna satt och kollade igenom familjealbum och skulle sen iväg på en cykeltur, det var en varm solig dag, ja det såg ni ju själva på programmet, kollade i det gamla familjealbumet tillsammans !!! då förstod jag att jag inte hade en chans, men försökte göra ett så gott intryck ändå, såg mig som slagen! Kul ändå att Johanna ville komma ner och hälsa på mig i Skåne, där vi hade en jätte-trevlig dag, på kvällen kom den här klassikern, Pojke och Flicka följs åt hem till dörren, men det fanns inga känslor, det förstod vi båda två, kan tänka mig att Alex tog upp stora delar av Johannas tankar, känner mig lite halvusel nu när det är över och jag försökt vinna Johannas hjärta, när det redan var "upptaget"...men som sagt, the show must go on.

Det var även en annan incident innan vi kom till Sjötorp och vi hade varit ute på kvällen i Skövde, trötta och sömniga, Alex som hade sovplats i vardagsrummet som av en händelse gränsade till Johannas sovrum, "försvann" från sin sovplats på natten fick jag information om, fast jag lade inte så mycket vikt på det, trött som man var. Vet inte exakt vad som hände den natten...teorierna går isär. Alex förtjänar verkligen att vinna Johanna, och han sa till mig tidigt i programmet att han tyckte Johanna var "en himla go tjej" som han mycket väl kan tänkas falla för, men jag ville inte höra på det örat, trodde det va en rövare, trodde inte att han verkligen kände för henne, fast det vet vi ju nu !

Om det blir Johanna som blir göteborgare eller Alex som blir västgöte återstår att se, vi har ju att göra med 2 härligt starka personligheter.

Önskar Alex och Johanna all lycka, de passar verkligen så bra tillsammans, de kompletterar varandra på ett alldeles särskilt sätt.............fan om jag inte får komma på bröllopet  hahahaha


Puss


Helga Söndagen

Att fira söndag är att rätta sig efter den moraliska lag som enligt naturens ordning är inskriven i människans hjärta "att ägna Gud en yttre, synlig, offentlig och regelbunden dyrkan med det tecken som består av hans allomfattande välgärning mot människor"....och att inte missa Säsongsavslutningen av Ensam Mamma Söker klockan 20:00 på Tv 3.....jag dör av spänning !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Mansgris

Ja !! Äntligen, stora resurser och pengar har lagts ner...jag pratar naturligtvis om den nya Fru Gårman skylten som är på tapeten och som regeringen snart skall ta beslut om dess existens.

Nu kan man se detta med två sätt, först blev jag upprörd och irriterad när jag insåg att man lägger tid och kraft på en sådan trivial sak som att "komplettera" en vägskylt som alla vet innebörden av och som redan har ett slagkraftigt och finurligt namn såsom Här Går Man (Herr Gårman) svårt att misstolkas, kan tänka mig att upphovsmannen/männen och eller kvinnan/kvinnorna ;-) jublade när de framställde skylten. Fanns nog inte en gnutta manschauvinistiskt i den tankegången då.

I en perfekt värld hade det inte funnits motsättning, nu lever vi inte i en perfekt värld och höga röster höjs för ett jämlikt samhälle och vart är då denna fråga bäst lämpad, att börja detta mödosamma arbete ? jo vi tillsätter en skylt för ett könsjämnare samhälle !?!? som sagt, blev först lite upprörd och tänkte att det måste väl ändå finnas andra, bättre sätt att göra detta på , jag tänker på, resurser till kvinnojourer, motverka trafficking, kämpa för bättre villkor i arbetslivet m.m. skulle to.m gå med på, fria bindor och tamponger för alla kvinnor.

Ok vad händer sen då ? tänk om Fru Gårman sätts upp intill en moskè, är kjolen tillräckligt lång ? Älgskylten visar ju faktiskt en Älgtjur, det är ju för jävligt mot mamma Älg, ja, jag riktigt känner den låga nivån på detta samtalsämne !! men det har ändock blivigt ett ärende för både Vägverket och Regeringen.

Men så tänkte jag på hur omvärlden kommer att se på detta, vi har en ytterst neutral roll i världen och är ett av det mest fria och fredsälskande folket i världen, lägg till de sexistiska filmerna från Sverige på 60-70 talet och som ekade runt om i Världen, skall man illustrera en sexig, villig, kvinna på Film i USA, så kan du ge dig på att "a Swedish girl" kommer upp som replik, jag kan ju känna att Fru Gårman bara kommer att spä på detta och det var nog inte tanken från de som pokar på ändring.

Vad är då min ståndpunkt i denna heta kvinnofråga?  Jag vill absolut ha ett könsjämnare samhälle, jag älskar kvinnor och i min värld lever man och kvinna i en jämlik kärleksfull symbios.

Men att avsätta resurser för att vissa tycker det är så in i bänken orättvist att en man är avbildad på en skylt för att visa vart man skall gå över gatan, är för mig lätt obegripligt.

F.ö Älskar jag er alla !!!


Måndagssjuk

Måndag, och en ny vecka börjar, jag tillhör den delen av folket som bara avskyr måndagar...tror katten gustaf också ingår i denna population, nåväl, känns ju som om det inte finns så mycket att göra åt detta, så det är ju bara att lägga huvudet lite på sne och se glad ut J.

Såg program 11 igår av Ensam mamma söker....och även försnacket som startade i Aftonbladet om Alex och Johannas stora gräl, som TV3 kände sig tvungna att klippa bort!... gräl ?? jag såg 2 personer som hade en konversation, no less, no more, blev nästan förbannad när jag såg klippet i Aftonbladet och insåg att jag blivigt lurad på ett gottigt, högljutt smaskigt gräl.

Alex skall definetivt ha en eloge för att han vågar stå upp och visa andra barn vad som är rätt och fel, det ÄR ett känsligt område det där, men fel är fel, sen om det är ditt eller mitt barn, spelar ingen roll.

Kryckans gips är med överallt, i vattnet, i rutschbanan, ovanför vattnet, i bubbelpoolen... satt och kollade programmet igår och mitt tv sällskap sa spontant, "stackars Andreas men karln är ju med överallt ändå" Därför känns det lite vemodigt när jag pratade med Andreas nu på morgonen och han var på väg in på sjukhuset för att återigen sätta på gipset....men men Andreas är en gips-superman, så jag borde inte vara orolig för honom.

Det som är så kul för mig nu är ju att jag vet inte ett smack vad som hände sen jag blev hemskickad, så fatta att det är kul att se mina compadres Andreas och Alex fortsätta att försöka vinna Johannas gunst. Nästa Söndag skall mammorna göra sina val, Anette är väl jag och stora delar av program tittarna ganska säker på vem hon väljer, och jag kan inte låta bli att tänka på den gamla slagdänga "det börjar verka kärlek banne mig" såååå mysigt !!! jag vill också.

Måste säga att det är svårare att veta vem Nina väljer, Pusselläggning med svärmor går inte av för hackor, och vilken storslagen hejdundrande fest de fick till för Stephanie, Peters dejt var ingen höjdare tycker jag, väldigt tryckt och krystat, läser man mellan raderna så var det bara en transportsträcka, nånting säger mig att det blir Micke som dessutom fick Nina att "slagga över" för nått program sedan. Men känner jag Sveriges kvinnodel rätt så kommer det inte vara några som helst problem för Peter att hitta kärleken efter programmet.....om det nu är han som åker.

Så vem är då en Johannakille ?....ja låt mig börja med att säga att den bästa redan är hemskickad *blink,blink*

Skall hon välja Andreas som har barn, grymma överarmar, drunknande ögon och toastmaster tendenser, eller skall det bli Alex som har storslagen charm, varmhjärtat leende, unik attityd och som dessutom fått Johannas läppar mot sina ...jag DÖR av spänning !! vi får se på Söndag.


Dags att sticka till jobbet och försöka få denna dag till ända....


Tchuss


Pappa och Matilda


Hemma i hallen


Singelpappan...

Tack för alla fina inlägg och komplimanger ! det är så fantastiskt roligt att läsa, jag önskar jag kunde krama er allihop på en gång.
Skall försöka uppdatera bloggen lite oftare med livets små funderingar och tankar. Och ja jag är singel, skall skriva ett epos om det senare...hahaha


Träningen har satt igång nu för mig igen, efter ett sommaruppehåll, men va skönt! Brukar säga att halva träningen går ut på att komma iväg på träningen, väl där är det bara att köra, skulle simmat ett lugnt 30 minuters pass idag, var så stel i musklerna efter löpningen senast, men "ugnen" satte igång och jag hade nog kunnat köra på 1 och ½ timma, nu blev det 55 minuter....och ett par armhävningar och sit-ups i bastun...när ingen var där så klart  hahaha, beställde kina-mat på vägen hem (älskar Asien-mat) väl på restaurangen satt det ett par vid disken som inte kunde bestämma sig, och här hoppar hjälten Jonny in, pekar och rekommenderar vant på menyn..stekta räkor i kryddstark sås ..en personlig favorit..eller peking-soppan, för den som gillar starkt, paret blev jätte-glada över min entusiasm över vad de skall äta och valde den tredje rekommendationen Kyckling med champinjoner och bambuskott, för den som fegar ur på menyn sa jag lite retsamt.

Såg "Jiddra inte med Zohan" igår, Marcus hade med sig, och jag skrattade hjärtligt genom hela filmen, fast Adam Sandler hade huvudrollen, har haft riktigt svårt för honom som skådespelare, men här gjorde han en bra insats. Jag är sån som skrattar åt roliga filmer, men skall inte förknippas med sådana som tokskrattar högst bara för det är en rolig film, de är sååå störiga.

Nä, ikväll blir det tidigt.


God natt kära vänner

the show must go on....

En sommar fylld med äventyr och sköna skratt, men också nervositet och misstänksamhet, sommaren med Johanna kommer jag nog aldrig glömma, även om jag och Johanna inte var menade för varandra, så är det strongt av tjejen att genomgå hela dejting grejen men alla oss, hoppas verkligen att hon hittar Kärleken till slut.....och att jag också gör det !

Äventyret började faktiskt redan i våras, satt en Söndag kväll, lite extra trött,  efter en helg i "goda vänners lag" surfade in på TV3 hemsida, tror jag skulle kolla tv-tider till nån fotbollsmatch, då det ploppade upp 6 bilder på tjejer, såg direkt Johannas utstrålning och förstod att dessa 6 var uttagna till tv-serien Ensam mamma söker, säsong 2, tittar inte alls mycket på tv, och hade inte ens sett säsong 1, nåväl. Klickade mig vidare på Johannas bild och fyllde i formuläret, lite hafsigt och inte alltid genomtänkt, skickade iväg formuläret och gav det inte en tanke mer tills telefonen ringde kanske 4-5 dagar efteråt, det var produktionsledaren för programmet som ringde, jag bara stammade...ja men, jag hade ju inte alls räknat med att ni skulle ringa, jag måste få tänka igenom detta ordentligt först och återkomma hur jag gör sa jag till Mattias som han hette...nu råkar jag känna fjolårets deltagare i samma program, ringde honom och frågade om man skulle ta chansen eller risken att medverka, han sa bara, det är en jättekul upplevelse, jag tycker absolut du skall vara med  ! ok tänkte jag, man får ingen ersättning förutom resa till och från inspelningsplatsen, min semester går åt till detta...jaja det blir säkert kul och en upplevelse jag sent kommer att glömma, och jag kommer säkert få träffa mycket folk, kan ju faktiskt vara så att jag hittar mitt livs kärlek också, med dessa argument ringde jag tillbaka och medgav mitt deltagande, resten har ni som sett programmet redan en uppfattning om, kan ju bara säga det att av de åtskilliga timmar som spelades in var det bara minuter och sekunder som kom med, fast å andra sidan antagligen de bästa minuter och sekunder, det var ju heller aldrig snack om dejting på de premisser som du och jag är vana vid på tu man hand så att säga, här sitter du timmar på ett hotellrum STRIKT åtskild pågående aktivitet, väntandes på din tur, nervositeten hinner stiga flera hundra grader innan det är din tur, helt ovetandes lagt manus, för även om själva dejtingen är naturlig så är programmet styrt och planerat och det måste det naturligtvis på något vis vara för att ni tittare skall få så bra underhåll som möjligt, och så skall då dejten genomföras inför ett kamerateam och sedermera faktiskt hela Sveriges Ensam mamma söker program-tittare, det kan ni nog föreställa er.

Förhoppningsvis är min medverkan väl genomförd och på något sätt kanske är man marknadsförd lite som person nu, det kanske kan ge mig lite hjälp på väg till kärleken ;-)


Pappa, Jag har säkert skapat mycket Irritation, säkert också mycket Frustration, men oavsett Situation, ar du älskat mig utan Reservation, därför utnämns du till Världens bästa Pappa, utan diskussion...från dina barn, stod det på kortet jag fick i morse tillsammans med en liten present...bästa uppvaknandet på mycket länge, och jag tror minsann att jag fick lite skräp i ögat....

Pratade vid frukostbordet med mina barn lite vad de tänkt att bli när de blir stora..för Matilda va svaret givet..hon skulle bli skolfröken, Marcus...lite mer tveksam över vad han vill bli, men kanske något inom IT området, Felix var tvärsäker...han ville bli sopgubbe, zombie eller riddare, Thats my Felix J


Love you all...


Jonny


Vindelälvens kant


Jag och Choklad

Min blogg är inte den mest uppdaterade bloggen, sitter äntligen med lite extra tid och tuggar på mörk 63 % La Tavoletta Amadei choklad från Toscana som en polare köpte på en chokladmässa i Malmö...så himelskt gott !!...man skall bara ta typ 1-2 rutor absolut max 3 och speciellt efter maten.

Ungarna kom till mig idag, lite snorigare än vanligt, det är väl de tiderna nu tyvärr, så då kan man kallt räkna med en släng sjukdom snart då, det är tur att man är segt virke, är inte ofta sjuk men brukar åka på en släng influensa precis till Jul och då ligger jag o stort sett pall och då är det ju såklart mest synd om mig i hela världen J Fick ett samtal från Marcus Handbollstränare förrut, tydligen hade jag gjort så stort intryck och varit duktig som tredje domare förra matchen att han ville jag skulle ställa upp igen ....eller så fanns det inget annat dumhuvud som ville ställa upp, jag vet inte, men såklart man ställer upp, men då kan jag inte heja eller högt kritisera diverse oegentligheter!

Ja just det, jag är ju nästan nyss hemkommen från en skön weekend i Umeå, tog flyget upp och det var byte på Bromma...flygrädslan är nästan helt borta, men kommer på mig själv hitta anledningar varför inte just mitt plan skall krascha som typ: Det går flyg varje dag flera gånger om dagen....och jag kan inte komma ihåg sist som det kraschade ett plan i Sverige, så oddsen att just detta plan skall gå ner är ju faktiskt minimalisk jonny, eller, planet som jag nu skall äntra är redan varmkört och provkört, klart inte det kommer krascha !! så därför var det lite extra ängsligt på Bromma när det deklarerades i högtalaren att Umeå planet var drabbat av ett tekniskt fel och att det stod ett annat plan....icke varmkört eller provkört !! på banan som vi skulle ta istället, men vad jag förstår så är flygrädsla ändå ganska utbrett i mindre och större former.

Vilken kommers vi hade idag på jobbet, det var stororder hit och stororder dit, så jäkla kul, branschen lider av lågkonjektur, men vi kör på som inget har hänt, helt övertygad om att mitt och personalen långsiktliga engagemang står bakom detta, personalen är verkligen en av de viktigaste ingredigenser i ett framgångsrikt koncept.

Får väl skriva nånting om programmet Ensam mamma söker oxå....det är avsnitt 10 på Söndag.


Lägger upp en bild jag tog i Norrland, det är vindelälvens strandkant....om man vill vara sig själv för en stund...


RSS 2.0