7 timmar före er.....

Resan till Kina började i Sverige på en Kinarestaurang och lunch, lite ironiskt....men gott ! träffade en underbar person som gjorde oss sällskap till Kastrup !! miss you !!

Vid incheckningen började det som skulle bestå hela resan, problem med incheckningen ! på Kastrup var vi inte "med i systemet" men det rättade till sig efter ett tag, senare vid boardingen, hade de som rättade till felet vid incheckningen glömt våra personnummer, det var bara att stå åt sidan och låta HELA kön passera, den som man hade kämpat på att hålla kort :)...och så var det dags att äntra planet för färd till Amsterdam, där piloten gjorde en svag insats vid landningen och dunsade ned planet ordentligt i backen.

Precis innan han parkerade planet gjorde han en lättsam och självkritisk analys och bad alla om ursäkt för det illdåd han hade ställt till med, piloten blev förlåten och våra hungriga magar gjorde sig påminda, men först skulle vi ju bli olyckligt upplysta om våran tur vid incheckning, den, något till åren, gentlemannen vid KLMs (Holländskt Flygbolag)incheckningsdisk informerade oss på ett sakligt, grundligt och faktiskt trevligt sätt att planet var överbokat, och jag fick en liten lektion i vad det betydde, för jag kunde inte förstå hur det kunde ske...mina argumnet var: om man har 100 platser på ett plan, hur kan man boka fler än vad det finns platser till ? hans/bolagets argument var: om det finns 100 platser,så säljer vi 110, för 10 st tenderar att aldrig dyka upp, på detta viset kan vi tjäna mer men det betyder ju också att vissa kan faktiskt bli drabbade, om nu alla får för sig att faktiskt utnytja sin betalda biljett?

Han informerade oss om våra alternativ, antingen så kommer ni med planet ELLER så får ni 200 euro i kompensation för att ni får tillbringa en natt extra i Amsterdam tills nästa plan går, jag som aldrig varit i Amsterdam såg världens chans att få mervärde på min Kinaresa hahaha och hoppades att vi inte skulle få plats, jag var nog den enda som stod och tyckte det, men det skulle vi isf få veta vid boardingen,  som var om2 timmar, så då var det ju läge för lite käk, vi stegade iväg och upp en trappa till Flyplatsrestaurangen, det fanns flera alternativ att välja på, Burger Kings kön var alldeles för lång så det fick bli ett pizza-slice hak och här fick vi stifta bekanstap med Elco, stod det på namnskylten,en kille i 20 årsåldern, lite rödlätt och fräknar, ett par kilos övervikt hade han faktiskt oxå, men frillan var fräsch, som om han precis varit på dass och fixat till den, han såg trött ut, hans kropp stod där men Elco själv hade nog gått hem för länge sedan, han tittade på oss med utmattade ögon, vi pekade på det vi skulle ha och som i ett robotliknande med ack så långsamt tempo började Elco, slica upp våra delar för att föra över dem till uppvärmingsugnen, han hade stenansikte, jag tror inte Elco skulle höjt på ögonbrynen, om någon segnat ned och dött  framför hans pizzaslicadisk, jag tror att Elcos enda kommentar hade varit....next, och så särdeles goda var de inte heller. 
Vi var ju rätt nyfikna på hur det skulle gå för oss vid boardingen till Kina, väl framme fick vi veta att vi var på den sk. Waiting listan, och det visste vi ju redan,vi blev hänvisade till waiting-list kön,en nervös väntan för vissa, jag hoppas fortfarande att vi inte skulle komma med, tjejen som satt bakom disken fiskade ganska raskt upp våra biljetter för vårat flyg och tillade att vi dessvärre inte kunde sitta ihop och att de var tvungna att uppgradera vår biljetter till steget under business-class, vi lovade att det inte ALLS spelade någon roll eftersom vi hade economy class, och vi gick ombord, nu hade vi 15 timmar restid framför oss, för flyget skulle köra via Beijing, fd. Peking, Utkörs tid från Amsterdam var 21:20 vi skulle köra över natten, så det var ju bara att göra det så bekvämligt man kunde och sova , jag kan ha svårt att sova om jag inte får ligga ned helt och slumrade väl mest till under natten, och kollade mest på flygplanets GPS, man hade den möjligheten via monitorn som alla hade, det var en toppengrej för då kunde jag hålla koll på hur långt det var kvar, när planet var på väg att landa osv.  På morgonen när vi var ungefär ovanför gobi-öknen gick jag och min nyfunna

flygkompis, en dataingenjör från Linköping som skulle hem tillsammans med sin familj, upp och sträckte på oss...och så äntligen land i sikte, vi tittade ut och tog den obligatoriska totalt värdelösa bilden på staden från ett repigt och immigt flygplansfönster, och så var vi i Kina, oboy vad jag har att berätta efter det :)


Time is always on my side...

Jaha, då börjar äventyret idag då....rendez vous är om 2 timmar, jag har inte packat, växlat eller gjort nånting, skall bege mig ner i källaren nu och borsta av min trogna trolleybag, tycker bäst om att packa precis innan man åker, förstår inte riktigt ide´n om att börja packa flera dagar innan, kan ju vara under inflytande av resfeber iofs, och den infinner sig väl hos mig då ca 2 timmar innan, jag anser ju to.m mig ha tillräkligt med tid för att skriva ett blogginlägg...sen skall jag hitta alla adresser som som skall ha vykort, hitta.se eller eniro.se blir bra där, inköpslistan:


  1. Canada Goose
  2. Ipod
  3. DS Spel
  4. Armbandsur

Finns säkert annat smått och gott att fynda också är jag helt säker på. 17-20 grader nånting på plats i Kina (Guangzhou) som f.ö är en av Kinas farligaste och kriminella stad läste jag igår hahaha, får vi se hur det går. De ligger 7 timmar före i tidsförskjutningen, säger jag som får jetlag av att flyga till Stockholm. Skall försöka skriva resdagbok så mycket det går och dela med mig av mina upplevelser när jag kommer tillbaka.

Jag frågade mitt ressällskap om hur resan var upplagd.....upplagd ? svarade denne, "jag skall bara äta och ta det lugnt" faktiskt precis det svaret jag ville ha...vi tar dagarna som de kommer, inget är bestämt alls !


God Jul !!


.......Julstämning? vad är det ??


Ha det gott så hörs vi snart igen


Stå i Kö...

Det är faktiskt inte mycket som irriterar mig men att stå i kö är för mig värsta tidspillet.

I fu*ing hate it !! Det är sååå waste of time....oj vilken swengelska jag fick till  :) fast det lät bra....

Har utvecklat ett sjätte sinne när jag är och handlar och skall gå till kassan, Blicken flakar och man sonderar vem som sitter i kassan? vilka står i kö? vad har de i sina korgar?

En prao i kassan går fetbort, på den lokala affärsarenan lär man sig med tiden vilka som sitter där och jobbar och vilka som bara sitter där, överfyllda kundvagnar likaså går också bort, har någon i kön hittat nån konstig pryl som inte är uppmärkt bör man vara observant, här kan det ta tid att hitta vilket nummer man skall slå ut den på, och sen pensionärerna som har all tid i världen att ta upp nån annas tid, dels får kassörskan upprepa beloppet 2 gånger, ändå få fel sedel i handen pga extremt hörselbortfall och dels för att veckans händelser oftas skall avvecklas med en för dennes helt okänd kassörska, slår aldrig fel !

Var också uppmärksam på att du inte står i kön till en sk. kombokassa som tar upp postärrenden också, du kan ge dig på att personen som står framför dig har en postavi i handen, detta kan man oftast observera innan man ställer sig, för de brukar ha den synlig i handen.

Eller personen som fick sina 5 kilo potatis till ett pris av 22,50:- när det egentligen enligt reklambladet skulle ha kostat 21:50:- en korrigering av priset här tar extra tid.

Det ultimata torde vara en flink tjej (sorry grabbar) i 20-25 års åldern, som ser det som sin främsta uppgift att minska kön, och är det kö skall det vara en medelålders icke rökare, man, framför dig med förslagsvis: potionsrätter, 5 st för 95:- och felix stark senap i sin varukorg.

Fast idag gjorde jag en missbedömning, jag kasserade kön med en full kundvagn till fördel för två kundkorgar, vet inte hur jag kunde missbedöma det !

Ja, jag vet detta var ett ytterst fördomsfullt inlägg, kanske var därför jag missbedömde kön idag.

Kram


Mjuka Klenätter och Rykande Glögg..

Det kom ett brev.....



"Frågor till dig som pappa. Eftersom jag uppfostrar min dotter ensam, är jag nyfiken på vad du tror är skillnaden mellan en mammas o pappas uppfostran? Vad bör jag tänka på? Är det något du tror endast en pappa kan tillföra? Eller är det så som jag hoppas o tror, att det räcker med kärlek o respekt i massor?"


Jag kan bara prata för mig själv och hur jag känner och upplever saker och ting, Jag är inte heller någon Supernanny som vet allt om barn, man får lixom ingen manual med, när de kommer :)

Många trivs kanske ypperligt i sin roll som ensamstående och gör säkert ett alldeles strålande arbete som barnuppfostare,       


Det är skillnad på en manlig och kvinnlig förebild, nu kommer jag väl få hela feminist rörelsen över mig.

Enligt mig är Mannen från Mars och Kvinnan från Venus, och det behöver ju inte betyda något negativt, tvärtom ! vi har att lära av varandra, och har man förmågan att göra det så tror jag att livet kommer bli oerhört innehållsrikt.

Jag tror också att andra kulturer har tagit mer fasta på detta än vad vi i Sverige gör. Jag hade absolut sett att mina barn även hade en kvinnlig förebild i mitt liv, de har ju redan en Mamma och det kan ingen ta ifrån dem, men balansen mellan man och kvinna i mitt och barnens dagliga liv tror jag att de skulle uppskatta, rent praktiskt för deras del så finns det två vuxna till hands.

Det finns stunder där man undrar om man gjorde helt rätt och då skulle en kvinnlig uppfattning vara en oerhörd tillgång som "bollplank" och tankeutbytare, och som jag även tror att en Mamma skulle uppskatta i sin situation.


Jag tror att jag själv som Man kan vara lite hårdare i mina krav och bedömningar gällandes olika saker, det kan vara bra i vissa sammanhang och dåligt i andra.

Anser mig själv som en rätt ok farsa men jag skulle vilja ta del av ett lite kvinnligare/mjukare förhållningssätt.

Jag avfärdade märket jag såg i min ungdom som nonsens, hade väl annat mycket viktigare att tänka på då, men känner att Kineserna var nog inte helt fel ute när de presenterade YinYang för omvärlden, det måste få finnas och finns balanser i allt.


Som svar på din fråga vill jag inte säga något konkret, det som känns rätt för dig kan vara helt fel för någon annan, Jag håller med om att barnen behöver kärlek och respekt i massor, och jag skulle vilja lägga till ordet vägledning, många gånger har jag sagt NEJ, när mitt hjärta velat säga JA i vissa uppfostringssituationer, men att jag sagt NEJ för barnets väl och fortsatta utveckling. Har många gånger häpnats över hur olika vi föräldrar är i vår barnuppfostran och hur vi förbereder våra barn att slutligen leva sina egna liv, med dessa oerhörda visdomsord :) vill jag önska er alla en skön Lucia !


Bridget Jones...den manliga versionen

Kävlinge hade julhandel i centrum, jag och barnen traskade dit, Marcus skulle stå och sälja julkransar som de bundit i skolan, köpte den finaste av honom, och det visade sig att det var just den som han själv hade bundit....Kände mig ensam, alla gick som par, hand i hand, och såg hur kära och välmående ut som helst, jag är ju så klart också välmående.......men jag saknar någon i min hand.


min älskade dotter...


Del 2

Ja men fatta vilken diss, när man erbjöd armen och man får nobben hahahaha, Vi pratade lite om det senare, Johanna och jag, och hon sade att, hon ville ge alla killarna lika mycket chans/uppmärksamhet, och det skulle uppfattas som jag var nån favorit isf,

Nåväl, vi kom till det dukade borden ivf, det stod en hel del öl och vin på bordet, och bästa sättet att lugna nerverna på var kanske att dricka öl och vin, men man ville ju inte bli full heller...hur skulle det se ut ? hade kanske hamnat på youtube tillsammans med Tidaholms Tony från förra årets program, och det ville man verkligen inte, vi killar pratade lite om det som avskräckande exempel, får ni chans att se det klippet så gör gärna det.

Man checkade in såklart Johanna, men även de andra killarna och försökte skaffa sig en bild av hur detta skulle avlöpa i sommar och vem som skulle få åka hem och vem som skulle stanna kvar. Några utmärkte sig direkt....återkommer till det.

Det var dags för Johanna att öppna presenter och vi stod i en halvcirkel 5-6 meter bort från henne och bordet, jag kom ihåg att Krister AKA Sopporo, stod bredvid mig och eftersom Krister är exeptionellt liten till växten och jag själv lång och ståtlig, funderade jag hur roligt det skulle se ut i bild när han och jag stod bredvid varandra, nu blev det inte så drastiskt såg jag på det färdiga resultatet.

Allt Krister sade i gruppen var roligt, slagfärdigt och hjärte-rått, han blev som en rolig ikon utan hämningar för oss.

Han flirtade med allt och alla, hotellreceptionisten, kamera-assisten, producenten, och även Johanna såklart.

Men när jag såg programmet nu somras på TV3 första gången höll jag på att trilla av soffan, när Krister stod där ute på myren nånstans i Norrland kärleksfullt mynta meningen "ja jag önskar att jag får nyckeln till Johannas hjärta" osv...det var liksom inte den Krister som jag upplevt, kanske var det ett medvetet spel att inför gruppen spela joker och sen köra Casanova stuket inför Johanna och ensam med kameran ?

Det var dags att leka, det skall man ju göra på födelsefester utomhus, vi skulle para ihop oss 2 och 2, jag och Alex kom tillsammans och man skulle slå in ett paket tillsammans med en hand bakom ryggen...tror faktiskt jag och Alex blev klara först...teamwork !!

Sen skulle man slå i en spik, och jag kommer så väl ihåg en kille som faktiskt var med i programmet  "Ensam mamma söker" året innan ??!? hur man nu kan söka till ett sånt här program 2 gånger hahahaha, i alla fall,  så fattade han hammaren som om han aldrig hållt ett verktyg i hela sitt liv, ni vet så där långt upp på skaften så man får sämsta möjliga kraft, och hamrade på spiken, som snarare gick upp, än ned i trädgrenen hihi...

Alltjämt genom dagen försvann Johanna och olika killar som hon ville prata lite extra med....det blev kväll och dagen var över, jag hade inte fått nån tid alls med Johanna ...men så precis innan hon skulle åka hem från stället där vi hade festen (Karstorp) så ville hon tydligen träffa även mig, hon kom med gitarren spelandes och min present på huvudet (Sverige mössan) tror vi sjöng tillsammans, idas sommar visa, vi ställde varandra ett par korta frågor, önskade varandra god natt och så var den dagen över....måste även berätta om killen som blev drängfull första dagen..men det får vi ta nästa text.


RSS 2.0