KÖN

Kö-gnälls-varning igen....denna gång handlar det om när endast 1 kassa är öppen och kön är jättelång, snäll som man är ?! ställer man sig längst bak i kön, för det har man lärt sig att man måste vänta på sin tur, tiden går, för expediten hittar inte priset på Rostbiff stek, så han måste ringa Ing-Britt på köttavdelningen, och nästan precis när jag stått i kön och väntat minst 8-10 minuter, har 2-3 till personer före mig och nästan sprängt målsnöret så ringer han Lennart...och i affärens högtalarsystem ljuder .."lennart till kassan, lennart till kassan. Lennart är där på 2 röda och öppnar kassa 2...och här händer det som jag faktiskt stör mig lite på..........ganska mycket.

De bakom mig, nyanlända sist i kön, med en väntetid på max 10 sek, ser sin chans att komma fort ifrån kön och gör utfall, akrobatikhopp, tjur-rusningar och årsbästa på 5 meter när de enligt mig glömmer vett och etikett i all sin iver att slippa stå i kö och komma fort ut...tror to.m att nån räckte tungan och fingret åt mig när jag stått där med min glass som nu är halvsmält, och mina kyckling klubbor som nu tinat och måste tillagas ikväll redan, fast jag hade tänkt att ha de på fredag...

Jag har ju själv varit den där killen som kommit längst bak i kön precis när en ny kassa öppnat, jag väntar ivf tills min egen kö acklimatiserat sig till den nya kö-ordningen, vilket i den sanna moral andan, betyder att de före mig har förtur till den nya kassan, eller ?

Tycker bara att det är pinsamt att se vuxna människor armbåga sig fram på detta sätt.


Nått helt annat, shit va dyrt allt är på eller i Irland ? ett paket cigg ..90 spänn...en lunch runt hundra lappen, en guiness i guinessens hemland 50-60 spänn !

Känner att jag måste avsluta med något annat än gnäll nu....................gött med långledigt, jag skall använda min långhelg att städa min stökiga lägenhet.


Kramar i värmen.


live direkt från skåne

Rosengård brinner, polisen, brandkåren, media, överheten möts av stenkastande människor och Rosengård liknar mest ett laglöst land, brott begås framför polisen som inte ingriper för det anses ligga för stor risk för upplopp, någon tidning meddelade att folket som eldar upp sina bostadsområden gör detta i nån form av protest, arbetslöshet anges vara en orsak, missriktade okvädesord från ordningsmakten anges vara en annan.

Jag står här med en massa frågor och funderingar....det är så motsägelsefullt, allting, tycker jag, Om någon....rent hypotetiskt, skulle missrikta okvädesord mot mig själv, skulle jag lägga huvudet på sne, le och fundera på vad jag skall äta till lunch imorgon, bara för att illustrera hur lite jag skulle bry mig om det...kanske to.m tycka lite synd om okvädesmannen och fundera lite på varför man gör som han gör, och jag menar skall, hela polismyndigheten, brandförsvaret, Media, (i varje fall de journalister som inte, citat " står på deras sida") och kringliggande mackägare som får sina lösören uppeldade får stå till svars för detta ?

Arbetslösheten då ?..ja dessa människor kan numera även lägga till sin CV färdigheter och erfarenheter som: Våld mot tjänsteman, Våldsamt upplopp, Vårdslös eldning på allmän plats, Misshandel......plus ett antal andra polisiära fackspråksmeningar som jag inte kan namnen på, och vem vill anställa en sådan person på dessa grunder ?? ja ok ...krigsherrar i Sudan lär ju gnugga händerna och tycka dessa erfarenheter vara till gagn.

Och skulle ALLA andra långtidsarbetslösa runt om i Sverige bete sig likadant ? så hade vi en situation som skulle gå under ordet Anarki...brrr vilket hemskt ord !

Men vem/vilka anser sig äga rätten att belägra en stadsdel och ta och slösa på myndighetsresurserna på det sättet som de gjort ? rastlösa slynglar med föräldrar som indirekt medverkar/påverkar ? Ungdomsgäng som letar adrenalinkickar ? eller har vi en organiserad minoritet som handlat rättfärdigat ?


En annan fundering, daterad Torsdag efter lunch på baksidan i solen avnjutandes en glass: TipTop glassen, var bättre förr, den goda kola bollen, var större och mer fyllig då................undrar hur många här i Landskrona som äter en TipTop glass just nu......eller i varje fall inom denna timme......kanske 5-6 st.......det var länge sedan jag åt en strutglass, undra om det finns choklad i botten på denna...........HA det var det !


RSS 2.0