Morgonsjön


Draperiet


Fri Lunch

Var på IKEA förra veckan i Tisdags, tänkte slå till på en hylla, tror den hette Norrebro eller nått, har sneglat på den ett tag nu, men nu skulle den alltså bli min på riktigt.

Plockade ihop lite andra saker också, duschdraperi, stång, extra barstol till mitt köksbord, så nu finns det plats för 5 st, en tjock madrass 120*90 på utförsäljningshörnan, den skall jag ha till min bäddsoffa så mina gäster sover ännu skönare, En tavla, morgonsjö hette den, den tavlan är det första jag ser när jag vaknar på morgonen...så in i bomben harmoniskt! Jag vaknar varje morgon nybadad och fräsch.

Jag rullade in vagnen för betalning och det var inga som helst problem att dra mitt kort i kortläsaren, det var inga som helst problem när pengarna i samma ögonblick drogs från mitt konto...allt rullade på UTAN PROBLEM vid betalningstillfället, jo förresten jag hade inte koden till mitt IKEA kort, men det löste kassörskan direkt ...vips, swisch så var det färdigt, 3000:- nånting fattigare men likväl glad for vi hemåt.

Först åkte duschdraperiet upp, madrassen åkte in på sin plats, och det var dags att ta itu med bokhyllan...och här tror jag att de flesta av er vet vart det barkar hän ?!?! Jag satte ihop alla delar och skulle lägga på överliggaren, översta planet, så märker jag att fanèrn har lossat på ett ställe, jag kunde inte färdigställa hyllan...och jag som skulle få gäster över helgen, nu kände jag att detta inte var någon större katastrof ändå, så efter jag svurit lite grann för mig själv och tittat surt på monteringsanvisningen så tog jag det hela med en klackspark, tänkte att så här blir det när man handlar på IKEA.

Dagen efter åkte jag in till IKEA och presenterade mitt problem för den glada och trevliga kundtjänstarbetaren, han förklarade för mig att de inte öppnar nån förpackning för just den här hyllan, så att få med sig en överdel i dag kunde jag glömma, MEN han kunde skicka hem den så att jag har den tills på Fredag, jag tyckte det lät för bra och protesterade lite mot hans optimism...ok, Måndag då, sade han när han förstod att jag var med på noterna.

Jag nämnde och fick ut min lagliga rätt till körersättning, för visste ni att man har rätt till det? det är ju självklart inget de själva informerar om utan det får man själv kräva.

Fredagen kom och gick, helgen var alldeles för fort förbi, Måndagen kom och gick...Tisdag kväll ringer Robin från IKEAS varuhus i Malmö, och säger att idag är det för sent att leverera något, men att jag minsann kunde få hyllplanet levererat i morgon Onsdag mellan 18:00- 21:00, under premissen att jag är hemma och tar emot under den tiden, för underskrift, jag som jobbar 2 mil bort från min bostad och slutar klockan 18:00 ser det som en omöjlighet att vara hemma under de tider, jag hade ju räknat med att hyllplanet skulle komma Fredag eller senast då Måndagen.

Robin, vars företag inte hade några som helst problem med att föra över mina pengar i dess ägo, hade nu, efter betalning, deklarerat en mängd olika problem och tidsödande för mig. Jag sa lite skämtsamt till Robin att jag skulle jaga Ingvar Kamprad med skärbrännare för de problem hans personal ställt till med, Robin replikerade med van och iskall stämma att jag isf skulle hälsa från honom, när vi kommit över skämt stadiet, sa Robin, som förstod att killen i andra änden telefon linjen, gillar raka rör och puckar: Du har två val, antingen är du hemma mellan 18:00-21:00 Onsdag alternativt Torsdag eller så hämtar du den själv här i Malmö? jag frågade om han kunde återkomma innan klockan 15:00 idag så skulle jag leverera ett svar, och jag förstår ju att Robin vill avsluta ärendet så fort som möjligt, på det sättet gillade jag hans stil, snabba avslut.

Klockan 14:00 ringer han igen, och jag känner mig besegrad, jag har inte hittat en lösning...jag måste åka in till Malmö när jag hittar en lucka ledig och hämta hyllplanet, Robin tillade att jag även då fick en fri lunchkupong för de problem som uppkommit. Men hyllan blev ruskigt bra där den står och jag är på det hela taget mycket nöjd med mitt inköp, köpte korgar som skall i i de tomma utrymmena på hyllan, och kanske får jag nu chans att köpa 2 st till, då jag insåg att de 4 jag köpte tillsammans med hyllan inte räckte.      

Nån som är sugen på Lunch ?...kan ev. subventionera halva din lunch  :-)

Kram och Kram


Han och Jag

Min syster är på besök från Irland och hon har sin dotter med sig som är tre år, lägg till mina 3 barn och min brorsdotter, 5 härliga ungar.

Vi tog en promenad i snön och till affären Coop i Kävlinge, vi skulle handla grönsaker till den gravt överskattade rätten tacos till middag.

Vi kastade snöboll, skrattade och busade hela vägen till affären, tog åt oss det vi skulle ha i affären, skulle betala.....då säger kassabiträdet till mig att säga till mina barn att sluta leka !! de stod utanför kassorna, störde ingen, välte inget, trakasserade ingen, de pratade och busade sinsimellan. Jag var tvungen att stanna upp och fråga vad han sade till mig, "vill du säga till dina barn att sluta leka" för 2 sekunder blev jag mållös..sen var jag bara tvugen att ge mig i kast med en diskussion, för här var uppenbart att vi hade 2 personer med 2 helt skilda uppfattningar om saker och ting..tror diskussionen gick ungefär så här..


Jag: Men de stör ju ingen !

Han: Jamen det finns folk som klagar på att barnen leker

Jag: Och då skall vi rätta oss efter det ?

Han: Ja...ledningen har också påtalat detta för oss.

Jag: Jag kan förstå det om de puttar eller tilltalar folk, välter saker to.m om de är exeptionellt högljudda, men det har vi inte att göra med här ??

Han: Jag är ledsen, men det har de som äger butiken sagt till oss.

Jag: Jag har haft barn i 12 år, detta var första gången någon säger till mig att be mina barn sluta leka!

Han: De finns kunder som klagar på att barnen leker.

Jag: *Hakan nere vid knäna* tankarna virvlar runt, tar emot växeln...går därifrån, hade en lång diskussion med syrran på väg hem.


Det är nästan så att jag kommer att lova mina barn extra tyngd i lördagsgodispåsen om de välter ställ, skriker okvädingsord, ramlar in i folk nästa gång vi handlar där..om det blir fler gånger...nä det skulle jag naturligtvis inte göra...men tanken slog mig :)


p.s Det ÄR gott med Tacos.


så var det sagt...

Att vara, eller att inte vara....i parskap, det är frågan ?

Jag likställde mig själv med skaran människor som absolut trodde på att hitta någon och sen leva livet ut, tills man dör, och hur kunde jag egentligen tro det som själv hade föräldrar som separerade med buller och bång ?

Men det kändes såå rätt, skaffade barn var ju det mest naturliga då, inte hade jag en tanke på att utsätta dem för nått så jobbigt som en uppslitande separation !

Sa ofta att barnens mamma och jag minsann skulle resa och uppleva världen, äta fina och goda middagar till solens nedgång i nått varmt land nånstans på ålderns höst ...nu blev det inte så ! och jag kunde inte se det komma heller, analysen av det hela behöver man egentligen inte gå närmare in på, jag är inte unik på något sätt att finna sig själv som singel efter ett långt och "familjeinställt" förhållande, men jag börjar ...kanske inte tvivla, men fundera på om den totala kärleken finns, jag vill tro det, och saknar det, jag vill känna mig delaktig i något stabil, tryggt och bestående, men vägen dit känns lång och snårig, en sak har jag kommit fram till i varje fall och det är att inte låta solen skymmas av mörka moln, att alltid vara positiv och se till att min omgivning också är det, låter kanske naivt och personlighetsfattigt, men livet är för kort för att söka konflikter, jag försöker och tycker att jag lyckas rätt bra med att vara glad och nyfiken på vad livet har att erbjuda i väntan på henne.........var är du ? :-)


Jag är en enkel man...

Läste en artikel om dejting för några år sedan, man var ju inte den mest slipade inom området då och sökte råd i div. artiklar.

Nånting som jag, av någon outgrundlig anledning tagit fasta på var att första dejten skall hållas kort, max 45 min ?! och även om jag sitter och har hur trevligt som helst, så börjar jag efter 40 min hitta anledningar att avsluta det hela, som nån konstig tvångstanke, att om jag inte avslutar inom 45 min så kommer vi inte träffas igen, oljepriset kommer att gå upp och månen trilla ner.

Jag undrar om det ligger nånting i artikeln eller kan man avfärda den som ren nonsens, för jag känner ju lite att den går emot mig som person som egentligen avskyr att köra "spel" vafan har man trevligt så finns det ju ingen anledning att avbryta det, eller finns det underlag som stödjer artikeln, finns det en psykologisk tanke bakom som backar upp 45 min regeln ? och hur lyder den isf ?  


To do list ...

Att göra en vacker dag, när jag inte har något att göra.


  1. Wallraffa butiker i Lund, klädd som en alkis-lodis, se hur man blir bemött.
  2. Ta med en fotboll hela dagen, i bilen på jobb, dagishämtningen, ev. handlar...får inte ta upp bollen med händerna ! och den skall vara med överallt där jag går
  3. Fågelskådning, notera minst 20 olika fåglar i närområdet.....
  4. Ringa en tv/film producent och på allvar övertyga han/henne om en provspelning
  5. Göra en fotbolls VM-låt
  6. Kontakta en polare som jag inte hört av på minst 10 år
  7. Skaffa en tatuering till.
  8. Gå ner 8 kg.
  9. Ta upp symaskinen från källaren och åtgärda alla "syproblem"
  10. Skriver ett manus
  11. Lär mig tyska...på riktigt
  12. Köpa en stjärnkikare och lära mig rymden....på allvar
  13. Gå ner 10 kg
  14. Göra klart i lägenheten

Tänkte det var dags att uppdatera lite, men hade inget färdigt, er värdigt, material, kom och tänka på min to do list, som snart kommer bli verklighet....nånstans 40 årskrisen, listan är inte färdig och kommer att byggas på, återkommer när vi kan pricka av nått.

RSS 2.0