Jordgubbssylt/Fläskkotlett

Smidighet ja...det är något som jag i vissa sammanhang ibland saknar, kan jag känna, exempel, Hälsade på hos min kusin som i enlighet med födelsedagskalas bjöd på Smörgåstårta, två olika sorter, en med räkor och en med lax/leverpastej ?! Det kom fram att kusinen och hans fru hade gjort var sin.

När jag skulle gå för andra gången och hämta den som blev min favorit av dem två, så stod kusinen där och skulle oxå precis ta om, jag som bestämde mig för att Räktårtan var den långt mer godare tårtan av dem två, sade till kusinen, eftersom han själv stod och tog räktårtan en gång till: ojoj oj vilken smarrig tårta, den har du gjort riktigt bra, så pass bra att jag tar en bit till av den...ja säger han, fast jag gjorde den andra tårtan, den med lax/leverpastej ?!? jag som för det första inte kan förstå kombinationen lax/leverpastej, och för det andra verkligen ville ha den mycket godare räktårtan, försökte släta över situationen och sade att den andra var verkligen oxå god men att räktårtan var snäppet godare....det var dagens osanning och jag kände hur han försod att jag tyckte att hans smårgåstårta inte riktitgt höll måttet, med mina ögon sett. Tyst och lite nedslagen över situationen satte jag mig ner och åt upp min räktårtbit, för den var jättegod och jag var jättehungrig. När den var uppäten satte jag mig i soffan och funderade lite över varför jag har en benägenhet att hamna i dessa situationer, det blev mer uppenbart när kusinens bror reste sig efter smårgåstårtan, gick fram till sin bror och sade med ett välmättat leende: vilken av tårtorna gjorde du ? när han fick till svars att det var lax/leverpastej: sade broren, den var jättegod ! och undvek därmed de små pinsamheter som jag själv ramlade över.


Kolvstång

Min dag ...

Vaknade och min önskan om vackert väder var särskilt stor idag, jag hade planerat att sjösätta båten idag, det är så himla mycket som skall stämmas av och fungera innan man man använda båten "fullt ut" öppnade mina grusade ögon vid 0800 snåret ...jepp det var myckert vackert och relativt vindstilla...perfekt !! messar det semesterande garaget som båten står i bara för att förvissa mig om att jag kan komma till båten, för svar direkt att det finns folk på plats hela dagen, jag sätter igång att plocka ihop handduk, solkräm nycklar till alla lås etc etc...nu jävlar kör vi tänker jag !! när jag skall bära ut båtdynorna till bilen. Väl ute i trapphuset råkar jag tråkigt nog på min granne som passar på ....för etthundraelfte gången att berätta för mig vilken högljudd granne jag är...JAG som aldrig är hemma, jobbar hur mycket som helst, och är till sättet en mycket hänsynsfull person, jag ger mig in i en vild diskussion om huruvida det egentligen står till med mitt "Dörrslamrande" för det var ju ...citat " så himla tyst och trevligt innan du flyttade in" det blir ett stand off...dödläge ! Grannen ger sig inte, jag ÄR enligt honom en person som med flit smäller i dörren, för det är det som det bråkas om, när jag kommer går hem..så tycker grannen att min dörr smäller, och jag tycker att det är så fruktansvärt löjligt att ens påpeka en sådan sak, så som jag skulle göra det med flit !! jag kan säga det direkt, jag vägrar tassa omkring och smygstänga min dörr varje gång, jag vill inte ha med det i min tillvarorutin...om ni förstår vad jag menar. Meningsskiljaktigheterna fortsätter ut på gatan...likt två pistolförsedda kombatanter, drar den ena iväg en salva bara för att själv bli måltavla, millisekunden senare......han skakar på huvudet, och menar att jag är otroligt hänsynslös och oförstående person medans jag å min sida säger åt honom att dra upp denna otroliga ljudföroreningen inför bostadsrättsföreningens "klagobrevlåda" och få det prövat av tredje part, eftersom jag inte alls håller med honom....vidare påpekar jag på ett fint sätt (om det nu finns det) att det finns hem för äldre herrar som inte kan leva i en varddag med normala ljud såsom dörrstängningar.....skit i han nu !! det var ju min sjösättning som var på gång :-)

Hämtade upp grabben, marcus som var själagla att äntligen få åka båt..väl framme i Landskrona var jag tvungen att gå in på jobb och städa skrivbordet...sådär smidigt och suppereffektivt = fort, som bara jag kan, åker ner till båten, kopplar på bilen och kör ner till hamnen...kör ner på rampen/vattnet...den glider ner i vattnet så GÖTT !! allt väl så långt....för väl ?? jag stoppar i nyckeln och vrider om ...inte en tillstymmelse till liv nånstans i båten..kan bara betyda en sak. Batteriet är helt dött, hade det lite på känn, och hade en plan B i bakhuvudet, fick fram en nytt batteri på ett kick, slängde i det, vred om nyckeln....YES nu gick motorn runt ivf...men det startade inte...fick choka lite och efter en liten stund uppstod ljuv musik, motorn gick igång och en symfoni av kolvar som gick upp och ned och bensin som antändes sattes igång, fan va gött nu är det bara att köra ut på havet och sola/bada..som jag skall pressa tänkte jag...men vad nu då, Ratten går ju inte att rubba, det går inte att styra, ringer min goda vän Stefan som oxå är båtmänniska och till skillnad från mig sjäv, kan det här med båtar ;) jaha då kan det tydligen inträffa att ...häng med nu: kolven som sitter i änden på styrwiren kärvar sig då den står över vintern, Styrwiren är en mycket väsentlig och övergripande del i båtens interiör, och att plocka isär den krävdes, en hel del tålamod och tid, så ni förstår kanske att det inte blev så mycket båtliv på "min dag" men väl var att jag fick loss styrwiren och skall i morgon sätta den i ett skruvstäd och se om jag kan får loss kolvstången så den löper fint in och ut i kolvcylindern igen..håll tummarna för en ny sådan styrservo kostar 2000-3000 tusen tydligen och det vill jag inte lägga ut så här i semestertider!


Glad och solig semester på er alla


RSS 2.0